3 luka(veća)
ulje(oko 1 do 2dcl),so,vegeta,crvena paprika
Pasulj skuvati da košuljica popuca.
Ulje zagrijati,dodati sjeckani luk i pržiti da postane staklast.
Dodati crvenu papriku-isto stvar ukusa,ako volite crvenije,dodajte više,ako ste za blažu verziju-dodajte manje.Malo više od pola zaprške dodati u pasulj i dobro izmješati.
Pasulj izručiti u posudu za serviranje i zagladiti kašikom da površina bude koliko-toliko ravna.
Preko rasporediti ostatak zaprške.
Odličan je i topao i hladan.možete skuvati dan ranije,a pred služenje izgnječiti i zapržiti.
Krompir se pravi na sledeci nacin
kilogram krompira iseci na kolutove i obariti
u tiganj sipati 4 ksike ulja i kasicicu paprike slatke i uprziti malo da ne budu grudvice,tako vruce preliti po obarenom krompiru koji smo predhodno ocedili od vode.
Ribu po zelji ispecite na uobicajen nacin .Podelite recept sa prijateljima na fb,vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE