Potrebno je : 6 jabuka, 2 kasike secera, 24 komada petit keksa . Za nadev: 50 gr seckanih oraha, 50 gr suvog grozdja, kasikica ruma ,kasika dzema od kajsija, pola kasikice cimeta. Za fil: 2 jaja, 200 gr secera, vanil secer i 75 gr brasna.
Za dekoraciju: 100 gr kokosa
Suvo grozdje preliti rumom. Jabuke prepoloviti, izdubiti, pa tek onda oljustiti. Staviti ih u serpu preliti vodom i posuti secerom i kuvati dok ne omeksaju ,oko 15 minuta. Voditi racuna da se ne prekuvaju. Izvaditi ih iz vode i ostaviti da se ocede.
penasto umutiti jaja sa secerom i vanil secerom ,dodati brasno i 2dl mleka ,pa sipati, sve to tako zajedno ,u kljucalo mleko. Mesati dok se ne zgusne. U vruc krem dodati margarina da se rastopi.
Pomesati seckane orahe , suvo grozdje s rumom, dzem od kajsije i cimet, pa dobijenom smesom puniti jabuke.
Dno posude prvo prekrijete keksom,premazite filom ,ali pola fila. Preko fila poredjati jabuke ali tako da nadev bude prema dole. Osdtatak fila preliti preko slozenih jabuka. Posudu malo protresati kako bi se fil odnosno krem lepo rasporedio izmedju jabuka. Odozgo jabuke posuti kokosom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.