Za ruzice nam je potrebno : pakovanje lisnatog testa, 5 kasika,secera, kesica cimeta,vanil secera, sok od jednog limuna i 3 vece jabukeJabuke ocistiti i iseci na sto tanje listice.Staviti u posudu ,preliti vodom,sipati dve kasike secera i sok od limuna. Kada voda provri ,ostaviti jos dve ,tri minute ,kako bi jabuke omeksale ,da bi se lakse savijale.
Ocediti jabuke i istresti ih na krpu kako bi se osusile i ohladile. Izmesati 3 kasike secera,cimet ,vanil secer i narendanu koru limuna. Lisnato testo razvuci, iseci na trake, posuti mesavinom cimeta i secera,redjati jabuke i pazljivo ih uvijati ,tako da izgledaju kao ruzice. Staviti ih u podmazani kalup za mafine. Pre pecenja ruzice premazati dzemom od kajsija ili medom,ali prvo ih malo ugrejati u mikrotalasnoj kako bi se lakse razmazivali. Posuti kristal secerom i staviti u rernu da se pecce oko pola sata.Podelite recept na svoj fb sa prijateljima.