3 kg malina
3 kg šećera
3 kesice limuntusa
500 ml vode
Maline oprati pod mlazom vode.U veću šerpu ređati maline pa šećer dok se sve ne potroši. Ostaviti 12 sati da maline puste sok. Zatim izmiksati, dodati vodu i limuntus.
Maline staviti na šporet da se kuvaju. Čim provru odmah skidati pjenu. Kuvati 15 minuta. Šerpu skloniti sa šporeta, prekriti sa vlažnom krpom i ostaviti da se malo prohladi
. Sok sipati u sterilisane boce, hermetički zatvoriti i čuvati na hladnom mjestu.
Služiti razređen sa vodom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE