POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Strudla sa cajem od kamilice -Posno



1kg brašna
5 šoljica (3 dcl) ulja
0.5l čaja od kamilice (ili bilo kog drugog)
 6 kašika šećera
1 kocka kvasca
1 kesica vanilinogg šećera
 dodaci: malo soli (1/2 kašičice), nastrugana limunova korica 


Sastojci za fil
4 X 200gr mljevenih oraha, maka, rogača, lješnika u ovom slucaju maka
 4 X 3 kašike šećera
 7 dcl vruće vode
Najprije skuhajte čaj. Skuhajte više, može zatrebati. Razmutite kocku kvasca sa 1 kašičicom šećera i malo tople vode, pa pustite da nadođe.
 U izvagano brašno dodati ulje, šećer, nastruganu koricu limuna, vanilijin šećer, malo soli, te dodajte mlak, procjeđen čaj. Zakuhajte mekano tijesto – ne brinite, kako bude nadolazilo, dobiće posebnu, podatnu strukturu tijesta, koju ćete moći čak prstima razvući. Pustite da nadolazi Podijelite na 4 dijela. Razvaljajte pravougaonik u širini pleha od peći.
 Svaki dio tijesta posebno filujte Svaki fil se pravi na isti način, npr. u mljeveni mak se doda šećer i zalije vrelom vodom; ne smije biti prerijetko. Premažite, urolajte i po širini nauljenog pleha poredajte 4 štrudle. Pecite na 220’C dok lijepo porumeni , oko 30 minuta… Izvadite iz pećnice, prekrijte krpom i ostavite da se hladi. Pospite šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba/Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept