POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jogurt kiflice

1kg brašna T-400 meko
40g svežeg kvasca
200ml mleka
400ml punomasnog jogurta
200ml ulja
2 kašičice soli
10g praška za pecivo
3 žumanceta
1 celo jaje za premazivanje
125g margarina
sitan sir za punjenje
 Prosejati brašno u posudi za mešanje i odmah dodati prašak za pecivo i so. Razmrvljeni vasac sjediniti sa mlakim mlekom, kašičicom brašna, kašičicom šećera i ostaviti da nadođe, a zatim ga sipati u posudu sa brašnom. Dodati zatim ulje, jogurt, žumanca i zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Po potrebi ,dodati još malo brašna. Zamešeno testo izručiti na radni sto posut brašnom, pa ga podeliti na četiri jufkice. Blago premesiti, pokriti plastičnom folijom, pa ostaviti da naraste, nekih 45 minuta. Posle toga, svaku jufkicu posebno rastanjiti oklagijom na obim otprilike 40cm, pa oštrim nožem podeliti na 16 trouglova. Na svaki trougao staviti po malo sira, pa smotati u oblik kiflice. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Svaku kiflicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom, a zatim na svaku staviti po parčence margarina. Ostaviti da odstoji 20 minuta, a zatim peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200C, nekih 25 minuta, dok lepo ne porumene. Od date količine materijala imate dovoljno za „dva pleha“ od električnog šporeta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept