40 grama kvasca potopiti u mlakom mleku sa kasicicom secera i ostaviti da se podigne da se stvori pena od kvasvca, i sa tim zamesiti u testo ide;900 grama brasna typa 400 ( od tog brasna treba imati i za posipanje radne povrsine ) 300ml mleka,kasika secera, 2 jaja, rendana kora od 1 limuna,. Testo mesiti rucno i najvaznije ga dobro izmesiti,( ako slucajno bude tvrdo i treba jos tecnosti dodat isamo mlake vode )Zamesiti polutvrdo testo , razvuci oklagijom debljine pola santimetara i vaditi casom ili modlom krofnice. Ostaviti da narastu 20 minuta i peci na vrelom ulju OBAVEZNO serpu poklopiti dok se pece prva stranica ( serpa se poklapa da bi se dobio taj venac oko krofni)a kad okrenete krofnu onda otklopite i ne poklapate vise.
ovako su krofne domace ispale Jadranki Zivkovic koja je svoj recept podelila sa nama