POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci bakin hleb -odhranio nas je

1.5kg Brasno
2 kvasca
4 kasicice soli
2 kasike secera
1/5 kafene soljice ulja
700ml tople vode
U jedan sud stavlja se dva kvasca, dve kasike secera, 200g mlake vode i 2-3 kasike brasna. Kad nadodje kvasac stavlja se u veci posudu, dodaje se 4 male kasicice soli, pola soljice ulja (kafena soljica) i jos oko 500g mlake vode. Mesajuci kasikom dodaje se oko 1.5kg brasno. Umesi se glatko testo. Ovo testo odmara se oko jedan cas.

Na radnoj povrsini posipamo brasno i dobro umesimo nadoslo testo.Testo podelimo na 2 dela a moze i vise ako hocete manje hlebcice Svaki deo dobro umesimo i napravimo veknicu. umesene veknice posipamo brasnom. Gotove veknice stavimo u pleh, i ostavimo ih da nadodju. Prije pecenja svaku veknicu zasecemo sa tri do cetiri reza kao na slici.Stavimo u zagrejanu pecnicu i pecemo oko 45min na 200 stupnjeva.Podelite recept na svom fb u secanja na stara vremena .

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept