POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci cvetak

1/2 kvasca
4dl vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
1dl ulja
brašna toliko da se umesi mekano testo a da se ne lepi za ruke.

Priprema: Kvasac razmutiti u vodi sa šećerom, dodati malo brašna pa sve izmešati. Postepeno dodavati brašno i mešati. Kad se zgusne dodati 0, 5dl ulja i so pa nastaviti da dodavanjem brašna. Kad već testo ne može da se meša onda ga izmesiti rukom. Treba da vam je mekano testo a da se ne lepi za ruke. Na kraju dodati ostatak ulja, možda i nije potrebno sve, dodajte pola od preostalog i još malo prebacite testo al da ostane pouljeno. Poklopite krpom i ostavite 10ak miuta. Kad je testo odstajalo stavite ga na radnu površinu i napravite rolat koji isecete na 6-7 jednakih delova Gotove loptice slazite u tepsiju ili serpu okolo i jednu stavite u sredinu da lici na cvet Pleh sa kuglicama premažite jajetom. Stavite u rernu da odstoji 15minuta, da naraste.Cvetu treba otprilike 25 – 30 minuta da se ispeče.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept