Limun dobro oprati i zajedno sa korom narezati na tanke ploške u veći lonac ili zdjelu. Zaliti sa 5 litara vode i tako ostaviti 24 sata na hladnom. Tako odstajali limun dobro iscjediti kroz gusto cjedilo u posebnu posudu i zaliti sa tom istom vodom u kojoj je stajao.. Zatim dodati šećer i limunsku kiselinu i dobro izmješati da se šećer otopi. Izliti limunadu u stakle boce i držati u hladnjaku. Limunada se pije razrijeđena sa vodom (kao sok-sirup).Budući da nema nikakvih konzervansa limunadu je potrebno držati u hladnjaku.Sluziti ga uz kolacic i kafu i uzivati.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Limunada sirup
Limun dobro oprati i zajedno sa korom narezati na tanke ploške u veći lonac ili zdjelu. Zaliti sa 5 litara vode i tako ostaviti 24 sata na hladnom. Tako odstajali limun dobro iscjediti kroz gusto cjedilo u posebnu posudu i zaliti sa tom istom vodom u kojoj je stajao.. Zatim dodati šećer i limunsku kiselinu i dobro izmješati da se šećer otopi. Izliti limunadu u stakle boce i držati u hladnjaku. Limunada se pije razrijeđena sa vodom (kao sok-sirup).Budući da nema nikakvih konzervansa limunadu je potrebno držati u hladnjaku.Sluziti ga uz kolacic i kafu i uzivati.