POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Limunada sirup

Izvrstan sirup
Limunada – sirup
1 kg limuna
1 kg šećera
50 g limunska kiseline
5 litara vode

Limun dobro oprati i zajedno sa korom narezati na tanke ploške u veći lonac ili zdjelu. Zaliti sa 5 litara vode i tako ostaviti 24 sata na hladnom. Tako odstajali limun dobro iscjediti kroz gusto cjedilo u posebnu posudu i zaliti sa tom istom vodom u kojoj je stajao.. Zatim dodati šećer i limunsku kiselinu i dobro izmješati da se šećer otopi. Izliti limunadu u stakle boce i držati u hladnjaku. Limunada se pije razrijeđena sa vodom (kao sok-sirup).Budući da nema nikakvih konzervansa limunadu je potrebno držati u hladnjaku.Sluziti ga uz kolacic i kafu i uzivati.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept