Za ovo jelo nam je potrebno kilogram svinjskih snicli, 100 gr slanine isecene na kockice,tri glavice crnog luka, dve paprike babure,jedna tikvica srednje velicine i dva paradajza.
Svinjske snicle malo izlupati cekicem za meso,zaciniti solju i vegetom,uvaljati u brasno i propziti na masnoci sa obe strane. Slaninu koja je isecena na kockice prorziti ,izvaditi i masnoce. U to staviti crni luk isecen na kockice,proprziti dok ne porumeni ,pa dodati ostatak povrca,takodje isecenog na kockice ili trakice. Kada je povrce pri kraju przenja,dodati zacine i slaninu,prziti jos par minuta. U medjuvremenu snicle poredjati u vatrostalnu posudu,sipati povrce i slaninu preko njih,sipati dva deci vode ili belog vina,kasikicu aleve paprike i dinstati dok meso ne omeksa. Ovo jelo se moze servirati uz pire krompir ili bareni pirinac.