POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Trostruki uzitak

20 dkg šećera
2 kasike prezle
6 bjelanaca
3 kasike brašna
15 dkg mlevenih oraha
100 g čokolade
fil
6 žumanaca
20 dkg sećera
2 pudinga od vanilije
8dcl mlijeka
25 dkg margarina
Potrebno još:
250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući. Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto
Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne..

Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept