Potrebno:
500 gr brasna
250 gr maslaca
5 kasika kisele pavlake
2 zumanceta
4 kasike secera
1 kasika limunovog soka
rendana kora limuna
i jos
dzem od kajsija
secer u prahu
500 gr brasna
250 gr maslaca
5 kasika kisele pavlake
2 zumanceta
4 kasike secera
1 kasika limunovog soka
rendana kora limuna
i jos
dzem od kajsija
secer u prahu
Penasto umutiti maslac sa šećerom. Dodati žumanca i mutiti još par minuta. Zatim dodati 3 kašike kisele pavlake, sok i narendanu koricu limuna. Dodati brašno i zamesiti testo. Pri kraju dodati preostale 2 kašike kisele pavlake i sve lepo sjediniti. Testo izručiti na blago pobrašnjenoj radnoj površini i uz pomoć masnog papira (za pečenje), razvući testo debljine 7-8 mm. Pomoću čašice (za rakiju), vaditi kružiće testa i redjati u pleh, obložen papirom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Keksići moraju da ostanu beli. Tople ih spajati dzemom od kajsija (ili nekim drugim) i uvaljati ih u šećer u prahu sa svih strana.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.