200 g putera,
120 g šećera,
500 g svežih ili smrznutih višanja,
300 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo i kašika kakao praha
Za krem: 100 g šećera
2 pudinga od vanile 500 ml mleka (1/2 l) 250 g omekšalog maslaca ili margarina
Brašno pomešajte s praškom za pecivo, postepeno umešajte u jaja i dobro izmiksajte.
Dve trećine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom.
U ostatak testa dodajte kakao, promešajte i sipajte preko svetlog testa.
Višnje operite, izvadite koštice, rasporedite po testu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za pripremu krema Od praška za puding, 100 g šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice.
Ostavite puding da se ohladi (ne stavljajte ga u frižider!) i pritom povremeno promešajte.
Omekšali maslac dobro umutite mikserom i dodajte ohlađeni puding, kašiku po kašiku,
Pečeni kolač namažite kremom, prelijte glazurom od čokolade (na pari otopite čokoladu i puter, mešajte dok masa ne postane glatka)Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE