250 gr mlevene plazme
125 g maslaca
2 velike kasike meda
1 ravna kasicica cimeta
Krema:
500 g ABC sira
300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 vanilija bourbon šećer
limunova korica
sok od pola limuna
1 vrećica želatine u prahu
Preljev od višanja:
450 g višanja
2 dcl vode ili soka od višnje
4 velike kasike šećera
1 vrećica želatine u prahu
U mleveni keks dodati cimet, med i rastopljeni maslac. Dobro promiješati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem,U posebnoj posudi dobro izraditi šlag. U drugoj posudi izmiksati krem sir sa limunovom koricom, limunovim sokom, šećerom i bourbon šećerom. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i pustiti da nabubri. Nakon toga na laganoj vatri zagrijati 1 dcl mlijeka i u njemu otopiti želatinu (nipošto ne zavrijeti). Kada se otopi, dodati u smjesu od sira, i lagano nakon toga ručno umiješati šlag. Preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak da se stisne.Dok se torta hladi, u lonac staviti višnje i preliti sa vodom i šećerom te zavrijeti. Želatinu pripremiti na isti način kao u prethodnom koraku. Kada smjesa od voća zakuha, ugasiti vatru i dodati želatinu te ju miješajući otopiti. Posudu staviti na hladno mjesto otprilike pola sata dok se ne počne zgušnjavati, te povremeno miješati.Kada je preljev od voća postao gušći polako preliti preko torte, te ostaviti u hladnjaku preko noći da se sve dobro stisne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.