Zamijesite tijesto od brašna, žličice soli, ulja i malo mlake vode, oblikovati u veliku kuglu i ostaviti da odstoji oko sat vremena. Krompir očistiti, sitno nasjeckati, isprati nekoliko puta i pomješati s nasjeckanim lukom, pa sve dobro začiniti. Na pobrašnjenoj podlozi najprije malo razvaljati, a kasnije razvlačiti kuglu tijesta u svim pravcima što tanje. Premazati koru a malo ulja i po njoj rasporediti nadjev. Smotati tijesto i spiralno u krug staviti u okruglu tepsiju podmazanu s malo ulja, ili raditi male krugiće. Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta (dok lijepo porumeni), a pečenu pitu preliti sa 100 ml slane vode i zapeći još nekoliko minuta.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Domaca krompirusa
Zamijesite tijesto od brašna, žličice soli, ulja i malo mlake vode, oblikovati u veliku kuglu i ostaviti da odstoji oko sat vremena. Krompir očistiti, sitno nasjeckati, isprati nekoliko puta i pomješati s nasjeckanim lukom, pa sve dobro začiniti. Na pobrašnjenoj podlozi najprije malo razvaljati, a kasnije razvlačiti kuglu tijesta u svim pravcima što tanje. Premazati koru a malo ulja i po njoj rasporediti nadjev. Smotati tijesto i spiralno u krug staviti u okruglu tepsiju podmazanu s malo ulja, ili raditi male krugiće. Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta (dok lijepo porumeni), a pečenu pitu preliti sa 100 ml slane vode i zapeći još nekoliko minuta.