POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca krompirusa

500 gr glatkog brašna
50 ml ulja
1 kg krompira
2 glavice luka
Sol, biber, voda

Zamijesite tijesto od brašna, žličice soli, ulja i malo mlake vode, oblikovati u veliku kuglu i ostaviti da odstoji oko sat vremena. Krompir očistiti, sitno nasjeckati, isprati nekoliko puta i pomješati s nasjeckanim lukom, pa sve dobro začiniti. Na pobrašnjenoj podlozi najprije malo razvaljati, a kasnije razvlačiti kuglu tijesta u svim pravcima što tanje. Premazati koru a malo ulja i po njoj rasporediti nadjev. Smotati tijesto i spiralno u krug staviti u okruglu tepsiju podmazanu s malo ulja, ili raditi male krugiće. Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta (dok lijepo porumeni), a pečenu pitu preliti sa 100 ml slane vode i zapeći još nekoliko minuta.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept