POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domace tulumbe i ko ih nikad nije pravio uspece mu


pravljene po ovom receptu
Serbet:
1 kg. vode
1 kg. secer
Smeza za tulumbe:
500 ml. vode
100 ml. ulje
300 gr. brasno
prstohvat pecivo
4 kom. jaja
1 l. ulje

Najpre treba napravit serbet.U serpu stavimo vodu i secer i stavimo kuvati.Kada pocne da vri,ostavimo jos 10-12 minuta i maknemo sa sporeta.Nesme vise da vrije.Ostavimo ga da se skroz ohladi.Serbet mora biti hladan.U drugu serpu stavimo vode i ulja da zavri.Kada zavrije,dodamo prosejano brasno sa pecivom i mesamo jos 2-3 minuta i maknemo sa vatre.Sa drvenom varjacom mesamo smesu dok se prohladi odnosno dok mozemo da testo drzimo u ruke.Znaci celo vreme mesamo masu.Kada je testo ohladjeno,dodamo 4 jajeta,jedno po jedno.Mesamo dok jaja se sajedine sa masom.

Kada se masa sajedinila,punimo spric za tulumbe i przimo u tocno litar zagrejanog ulja.Przimo na srednjoj vatri.Tulumbe ce se same okretati u ulju,ali neka ako nece vi je okrenite pomocu rupicaste kasike.Kada su tulumbe dobile finu bojicu,pomocu kasike vadite tulumbe,i odmah stavljajte u ohladjeni serbet.Neka su u serbetu dok je sledeca tura gotova.Vadite iz serbeta tulumbe i odma nove naredjajte. Redjajte gotove tulumbe u tepsiju,pa sa ostatkom serbeta,prelijte odozgo.Ostavite nekih 2-3 saata da upijaju serbet i da se dobro prohlade,potom posluzite.
recept nam je poslala Marija Milicevic Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept