Breskve očistite od kože i koštica. Smrvite ih u stajaćem mikseru u kašu. Dodajte im sok limuna. Vodu zakuhajte sa šećerom.
Vruće ulijte u kašu i promiješajte. Ostavite hladiti(može i odstajati preko noći u frižideru). Sve zajedno zakuhajte, po mogućnosti skinite pjenu.(Nek samo kratko zakuha.) Vruće lijevajte u boce Pasterizirajte obavezno. Kuha se 15-20-ak min.Vrijeme sa računa kad zakuha voda.
Na dno lonca se stavi čista kuhinjska krpa,poredaju se boce(ne smiju se međusobno dodirivati niti smiju dodirivati stijenke lonca).
U lonac se ulije mlaka voda,ali nek bude maksimum 2-3 cm ispod ruba poklopca,a minimim do polovice boca.I staviti kuhati(nekad znam i staviti poklopac ali prislonjen na kuhaču,da para bolje kruži).Nakon tog izvaditi iz vode te zamotati u ručnik ili slično,tako da se sporije hladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za obican sok od zove imate OVDE Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE