POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci sok od jabuke i sargarepe

oko 5 kg očišćenih oguljenih jabuka (ili voća kojeg želite ili kombinirano)
0,5-1 kg sargarepe
1,5 kg šećera
limunova kiselina
voda



Voće očistiti usitniti i staviti kuvati. Vode staviti toliko da prekrije voće. Prohlađeno miksati u blenderu,moze i u sokovniku ako nemate blender.Izmjerite koliko ste dobili te tekućine (naravno voće i voda u kojoj se kuvalo) te dodajte vode da imate približno cca 19-20 litara soka. Dodati 1,5 kg šećera i oko 8 dkg limunove kiseline. Miješajte i probajte kako vam odgovara jer nije svako voće jednako slatko tj. kiselo.Staviti da prokuha, tj. da baci ključ. Pjenu nemorate skidati. U međuvremenu oprati boce, sterilizirati ih u vrućoj rerni, pripremiti čepove. Vruć sok sipati u vruće boce, zatvoriti ih i ostaviti utopljene dok se ne ohlade.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept