POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

2 ukusna praznicna kolaca -predlog za slave




TROSTRUKI UZITAK
20 dkg šećera 2 kasike prezle
6 bjelanaca 3 kasike brašna
 15 dkg mlevenih oraha 100 g čokolade

fil 6 žumanaca 20 dkg sećera 2 pudinga od vanilije 8dcl mlijeka 25 dkg margarina
Potrebno još: 250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući.
Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne.. Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
 MEDENA PITA
50 g meda
150 g šećera
30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka
500 g brašna
2 jaja
1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil
800 ml mlijeka
4 kasike  griza
1 kasika gustina
100 g šećera u prahu
250 g maslaca ili margarina



Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept