POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Cica -maca


5 jaja
20dkg šečera
23dkg brašna
 25 g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1dcl mlijeka
1 dcl maslinovog ili suncokretovog ulja
 KREMA 0,5l mlijeka 1 prašak za puding od čokolade 5 kasika šečera 150 g čokolade za kuhanje, ako dodajete obične stavite 200 g 125 g maslaca 1 kasika nutele
Odvojimo bjelanjke i žumanjke istučemo sa šečerom dok ne pobijele, polako dodajemo tekučine lagano miješajući. Prestanemo tući mikserom i ručno umiješamo brašno, kakao i pzp sa snijegom od bjelanjaka. Stavimo peči u namašćeni lim za torte promjera 26 te pečemo na 180 C 35-40 minuta. Provjerite čačkalicom ali ne otvarajte prije 30 minute. Kad je pečen dobro ga ohladite, prerežite na dva ili tri djela i filajte. KREMA: Skuvajte puding po uputama na pakiranju i u vrući dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i veeeliku žlicu nutele ili linolade. Prekrijte sa folijom da vam se ne stvori ona ružna korica i ohladite do kraja.Filujemo kora fil kora fil ukrasimo po ukusu ovaj put sam radila glazura gore, slag sa strane.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept