250 gr margarina ili ti maslaca, 380 gr. secera, 280 gr,brasna ,4 jaja,250 ml.mleka 100gr mlevenih badema,4 kas.praska za pecivo ,prstohvat soli ,ekstrat od limuna i 4 konditorske boje dr.oetker
300 gr. secera + 190 ml vode, 4 belanceta ,500 gr margarina ili putera i 200gr bele cokolade .
priprema: margarin i secer dobro izmiksirati dodati jaja,jedno po jedno i neprestano miksirati . Dodati limun ekstrat i so .prosejano brasno i prasak za pecivo dodati u smesu i lagano mutiti.kada je dobro izmesano, dodati bademe i mleko.Tu smesu podeliti na 6 jednakih delova u u svaku sipati po jednu boju :crvena,plava,zelena,zuta i ljubicasta.Kore peci odvojeno 20 minuta na temperaturi od 160 c.Precnik kalupa za tortu treba da bude oko 22 cm i obavezno ga pokriti papirom za pecenje.
priprema kreme ili ti fila: secer i vodu staiti da provri dok ne postane sirup.Umutiti belanca i u to sipati taj sirup,neprestano mesajuci mikserom,dok smesa ne postane cvrsta. Na pari istopiti margatin i belu cokoladu. Kada je gotovo spojiti te dve smese u fil.
postupak filovanja torte je sledeci
prvo staviti ljubicastu koru ,premazati kremom,pa onda plava,pa krem ,zelena,krem,zuta,krem,narandzasta,kremi konacno crvena.Oko torte i na vrh torte se stavlja krema .Ukrasiti po zelji,odlicna je ideja i za uskrs deca joj se bas obraduju,