POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Grcka baklava sa orasima i plazmom

Potrebno je:
500 g kora za pitu
200 g mlevenih oraha
100 g mlevenog plazma keksa
100 g suvog grožđa
Za preliv:
700 g šećera
700 ml vode
1 vanil šećer
sok od pola limuna
I još:
1 kašika ulja


1 šoljica vode
Kašiku ulja staviti u šoljicu vode, promešati. Odvojiti po 3 kore (staviti jednu na drugu), iseći ih po dužini na po 4 trake. Svaka traka ima po 3 kore. Na prvu i drugu staviti po kašičicu mešavine vode i ulja, a na treću kašičicu mlevene plazme, 2 kašičice mlevenih oraha i 10ak zrna suvog grožđa. Saviti u trougao.Trouglove poredjati u pleh i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još 10ak minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer i sok od pola limuna. Prohladjene baklave preliti vrucim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upiju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept