POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Grickalice uz film ili za okupljanja i rodjendane

Ako pravite rodjendan ili vam dolaze gosi onako na kafu evo odlicnih grickalica.Recept za spiralice je sledeci
Testo
20g svežeg  kvasca
420g brašna T-400 meko
250ml toplog mleka
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja
150g rendanog tvrđeg sira po želji
malo maslaca
1 jaje
1 kašika mleka
susam





Priprema: U toplo mleko sa dodatkom šećera razmrviti kvasac, pa ga ostaviti par minuta da se aktivira. Prosejati brašno u posudu za mešanje, dodati so i ulje. Zatim dodati aktivirani kvasac, pa zamesiti glatko testo. Posudu u kojoj ćete držati testo da naraste premazati sa malo ulja, staviti testo, pokriti ga i ostaviti da na toplom mestu odstoji kako bi naraslo, nekih 30 minuta.


Radni sto posuti sa malo brašna, izručiti naraslo testo i blago ga premesiti. Zagrejati rernu na 200C. Pleh za pečenje obložiti papirom.Testo oklagijom rastanjiti u pravougaonik. Po celoj površini ga premazati rastopljenim maslacem i posuti rendanim sirom, ali na jednom kraju ostaviti malo prostora bez nadeva. Deo bez nadeva preklopiti preko, pa prstima fino utapkati, posebno krajeve. Iseći oštrim nožem ili sekačem stapiće (ne mnogo tanke), prebaciti ih na pleh, a zatim svaki uvrnuti i formirati spiralicu. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.Umutiti viljuškom jaje i mleko, pa četkicom premazati svaku spiralicu i posuti susamom. Peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni, dok lepo ne porumene.Ja volim malo resije pa sam ostavila koju minutu duze .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


POGACICE SA PIVOM se prave na sledeci nacin 
 300 gr belog brašna
- 200 gr kukuruznog brašna
- 150 gr sitnog sira 
- 1,5 dl piva
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo 
- 1 kašičica soli
- 1 jaje za premazivanje 
- malo origana a i nemora
- susam 

 U vanglici izmešajte ulje, pivo, sir i so. Postepeno dodajte mešavinu obe vrste brašna i praška za pecivo i mesite testo dok ne počne da Vam se odvaja od prstiju. Pred kraj mešenja dodajte malo origana u testo i još malo mesite. Ostavite testo ,pokriveno čistom krpom, da malo odmori (oko 30 minuta) , ali ga jednom premesite dok odmara. Testo oklagijom rastanjite na 1 cm debljine , vadite pogačice željenih oblika i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pogačice premažite razmućenim jajetom, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta tj. dok ne porumene. Recept za pogacice iz rerne za desetak minuta imate OVDE



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept