POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kinder pingviun-torta- kolac


U principu ovo je kolac ali mozete ga seci i na vece parcice kao tortu jer je izdasan i ima ga puno.Kore: peku se dve kore po :
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
2 kašike ulja
1,5 kašika kakaa
malo praška za pecivo
Krema:
1/2 l slatke pavlake
1 dl mlijeka
1 želatin
Glazura:
200 gr čokolade
150 gr margarina
2-3 kašike mlijeka

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umješati snjeg od bjelanjaka. Peći na umjerenoj temperaturi. Pleh u kojem ja pečem je veličine 20x37 cm. Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mlijeku. Dodati mlijeko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku.Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Staviti jednu koru pa pola kreme, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim dijelom kreme, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept