3 kg Boranije (bilo koje vrste)
Preliv
2 l vode
4 kasike soli
Boraniju ocistiti, oprati i iseci po pola. Ocediti i pakovati u ciste suve staklene tegle, pomalo potiskivati da se dobro spakuje.
Vodu staviti da provri i u kipucu dodati so. Ostaviti da se prohladi. Toplim naliti tegle do ruba i zatvoriti metalnim zavrtnjima. U siru posudu (serpu ili lonac) staviti tkaninu na dno , poredjati tegle i naliti mlakom vodom tako da poklopci budu van vode. Staviti na sporet i sacekati da provri. Od momenta vrenja meriti 25 minuta i podesiti temperaturu tako da voda sve to vreme lagano vri. Po isteku 25 min. skloniti sa sporeta i ostaviti da se sve zajedno ohladi. Ohladjene tegle izvaditi iz vode, osusiti krpom i ostaviti na mesto gde ce se cuvati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE