2 jaja
1 i pol casa secera
pola case ulja
2 case glatkog brasna
1/2 praska za pecivo
2 vanili secera
1 casa jogurta ( ja koristim cvrsti jogurt )
naribana korica limuna – po zelji
1 tegla visanja iz kompota
Casa je od 2 dl
1. Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Visnje iz kompota ocijedite.
3.
Miksaj dva cijela jaja sa casom i pol secera, te vanili secerom dok ne dobijete lijepu svijetlo zutu smjesu. Zatim lagano dodajte pola case ulja i dalje miksajte. Smanjite mikser pa nazmjenicno dodajte brasno sa praskom za pecivo i jogurt.
4. Pripremite kalup za pecenje tako da ga premazete margarinom i pospete brasnom. 5. Sipajte pripremljeni biskvit, rasporedite ocijedjene visnje ili neko drugo voce i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne postane zlatno zute boje
.
6.
Po zelji posluzite sa tucenim slatkim vrhnjem ili prahom secerom.Podelite recept na fb sa prijateljima mozda nekom zatreba.
1 i pol casa secera
pola case ulja
2 case glatkog brasna
1/2 praska za pecivo
2 vanili secera
1 casa jogurta ( ja koristim cvrsti jogurt )
naribana korica limuna – po zelji
1 tegla visanja iz kompota
1. Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Visnje iz kompota ocijedite.
4. Pripremite kalup za pecenje tako da ga premazete margarinom i pospete brasnom. 5. Sipajte pripremljeni biskvit, rasporedite ocijedjene visnje ili neko drugo voce i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne postane zlatno zute boje