brasna 1 kg
• kvasac 1
• kasike secera 3
• kasicica soli 1
• kiselog mleka 250 ml
• mleka 250 ml
• jaja 3
• margarina 1/2
U drugoj posudi sjediniti jaja,kiselo mleko i so.
Dodati mleko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Svaki deo podeliti na 8 jednakih loptica.
Razvući jednu lopticu,veličine palačinke,i premazati je margarinom
. Razvučemo sledeću lopticu i stavimo na onu sa margarinom i opet premažemo.
. Razvučemo sledeću lopticu i stavimo na onu sa margarinom i opet premažemo.
Tako uradimo sa svih 8 ali se poslednja ne premazuje.
Razvuče se testo i iseče na 12 ili 16 jednakih delova
Razvuče se testo i iseče na 12 ili 16 jednakih delova
.(Na 12 ako volite vece kroasane.
Na svaki deo se stavi džem ili krem.
Uviju se kroasani,premažu žumancetom u koje se doda malo mleka i ostave da narastu pre pečenja.Peci ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE