Krompir i sampinjonu u besamelu-da prste polizes
- krompiri,sto manje birajte zavuis kolika vam je posuda u kojoj cete peci )
- 8 do 10 sampinjona,
- 1 manji ljubicasti luk ili obican
- 100 gr slanine u snite, pa je sitno iseckati
- 2-3 cena propasiranog belog luka
- po ukusu sveze mlevenog bibera,vegete
- Krompire slagati u podmazan pleh izmedju dva krompira staviti po jedan sampinjon.
-
U drugu serpu, otopiti puter i zagrejati ga, pa dodati 3 kasike brasna i prziti brasno, mesajuci zicom za mucenje, trebate dobiti svetlo rumenu boju brasna.
- U uprzeno brasno sipati mleko i neprestalno, mesajuci zicom, kuvati dok vam sos se ne zgusne.Dodati narendani sir.
- Sve dobro izmesati da vam se sir sjedini i otopi sa besamelom, dodati sveze mlevenog bibera i malo vegete.
- Besamel preliti preko krompira i sampinjona,sampinjone po zelji mozete narezati na listice ,a mozete i kao ja cele
- .Od gore moze malo persuna.Peci u azgrejanoj rerni dok ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
- Besamel sos:
- 100 gr rendanog cheddar sira
- 3 kasike neslanog putera
- po zelji bibera i vegete
- 500 ml mleka
- 3 kasike brasna