POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Krompir i sampinjonu u besamelu-da prste polizes


  • krompiri,sto manje birajte zavuis kolika vam je posuda u kojoj cete peci )
  • 8 do 10 sampinjona,
  • 1 manji ljubicasti luk ili obican
  • 100 gr slanine u snite, pa je sitno iseckati
  • 2-3 cena propasiranog belog luka
  • po ukusu sveze mlevenog bibera,vegete
  • Krompire slagati u podmazan pleh izmedju dva krompira staviti po jedan sampinjon.
  • U drugu serpu, otopiti puter i zagrejati ga, pa dodati 3 kasike brasna i prziti brasno, mesajuci zicom za mucenje, trebate dobiti svetlo rumenu boju brasna.
  • U uprzeno brasno sipati mleko i neprestalno, mesajuci zicom, kuvati dok vam sos se ne zgusne.Dodati narendani sir.
  • Sve dobro izmesati da vam se sir sjedini i otopi sa  besamelom, dodati sveze mlevenog bibera i malo vegete.
  • Besamel preliti preko krompira i sampinjona,sampinjone po zelji mozete narezati na listice ,a mozete i kao ja cele
  • .Od gore moze malo persuna.Peci u azgrejanoj rerni dok ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
  • Besamel sos:
  • 100 gr rendanog cheddar sira
  • 3 kasike neslanog putera
  • po zelji bibera i vegete
  • 500 ml mleka
  • 3 kasike brasna

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept