2 jaja
1 kisela pavlaka
200g secera
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
50g margarina
600g brasna
Krema
300g secera
1 vanilin secer
5 kasika ostrog brasna
100g cokolade
1l mlijeka
200g margarina
Margarin dodati u gotovu vrucu kremu
Glazura 150g coklolade za kuhanje 4 kasike ulja
Umjesiti tijesto za kore i podjeliti na 5 ili 4 jednakih dijelova. Razviti tanke kore i peci na poledjini pleha (180*C) u ciniju za mucenje staviti brasno, secer, vanilin secer, dodavati mlijeko i pjenjacom mjesati. Staviti na vatru i uz mjesanje zagrijavati,kada se ugrije dodati cokoladu i nastaviti kuhati uz mjesanje dok se smjesa ne zgusne. Gotovu kremu skinuti s vatre i dodati margarin,vrucom kremom mazati kore i slagati jednu na drugu. Zadnju koru okrenuti naopacke i na nju izliti cokoladnu glazuru. Ulje i izlomljenu cokoladu uz mijesanje zagrijavati na niskoj temperaturi (ne smije provriti)