POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Madjarica idealna za proslave-NE PECE SE

Recept sa pakiranja za gotove kore za torte i mađarice "Sweet cake"

Sastojci

  • 1 paket gotovih kora (u paketu su 4 kore 20x30cm)
  • Krema:
  • 150 g šećera (original=200g)
  • 500 ml mlijeka
  • 60 g oštrog brašna
  • 10 g kakaa (original=1 žličica)
  • 150 g maslaca
  • 20 g šećera u prahu (original=100g kristal šećera što mi je previše)
  • Glazura:
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • ili:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica (15g) šećera
  • 20 g maslaca

Brašno i kakao izmiješati pa razmutiti sa 200 ml hladnog mlijeka. Ako ima grudica procijediti. U posudu staviti šećer pa na laganoj vatri otopiti dok se ne dobije zlatno žuti karamel. Uliti preostalih 300 ml mlijeka i kuhati na srednje jakoj vatri dok se karamel ne otopi. Zatim umiješati razmućeno brašno i stalno miješajući kuhati dok se ne počnu pojavljivati mjehurići i krema se ne zgusne.
 Ovako pripremljenu smjesu ohladiti. 
 Maslac narezati na listiće i pjenasto umutiti sa šećerom u prahu.
 Umiješati u smjesu od karamela i mlijeka.
 Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela (izvagati). 
 Premazati 3 kore slažući ih jednu na drugu. 
 Zadnju koru, bez kreme, lagano pritisnuti, ravnomjerno opteretiti i ostaviti tako par sati na sobnoj temperaturi. 
 Na kraju preliti čokoladnom glazurom i spremiti u hladnjak. 
 Dobro ohlađenu rezati na štanglice


.Glazura: Ganache: Po originalnom receptu, glazura je od čokolade i slatkog vrhnja.
 Čokoladu razlomiti i otopiti u posudi na pari.
 Preliti vrelim vrhnjem (ne smije uzavreti), maknuti s pare i miješati dok se ne dobije glatka smjesa.

Obična čokoladna glazura: Ja sam pravila ovu glazuru.
 Mlijeko, šećer i razlomljenu čokoladu grijati na laganoj vatri dok se čokolada i šećer ne otope. Na kraju umiješati maslac i čim se otopi, preliti kolač.

Napomena: Probala sam kore prelijevati i toplom kremom (u tom slučaju se maslac na kraju umiješa u kuhanu kremu i rastopi), lakše je, ali mi je mađarica bila nekako gumenasta.
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept