Potrebno je:
1/2 kg kora za pitu
Za fil:
3 jajeta
1,5 šolja šećera
1 šolja ulja
1 čaša jogurta
1 kesica praška za pecivo
350 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
Za preliv:
2 šolje šećera
2 šolje vode
2 kesice vanilin-šećera
1 limun
Priprema
Od svih sastojaka napraviti nadev i filovati svaku drugu koru. Pre pečenja iseći na kocke. Peći pola sata na 200 stepeni.
Oljuštiti limun, iseći ga na kolutiće, ubacati u razmućeni šećer u vodi, kuvati sirup.
Vruću baklavu preliti sirupom, ukrasiti kolutovima limuna iz sirupa.
1/2 kg kora za pitu
Za fil:
3 jajeta
1,5 šolja šećera
1 šolja ulja
1 čaša jogurta
1 kesica praška za pecivo
350 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
Za preliv:
2 šolje šećera
2 šolje vode
2 kesice vanilin-šećera
1 limun