POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medene vanilice

250 gr. margarina ili putera

pola kesice prasak za pecivo
1 kom. jaje
4 kasike meda
4 kasike secera
500-600 gr. brasna
jos:
po potrebi Pekmeza od šljiva ili od kajsije
po potrebi secera u prahu
U posudu za mucenje,stavite na kockce iseceni omeksali puter (margarin) i secer.

Mutite mikserom dok masa postane penasta.


Dodajte jaje celo vreme miksajuci,pa kad se sajedini,dodajte med.Miksajte dok se sve lepo poveze.Na kraju dodajte pecivo te dodavajte po malo brasna.Zamesite testo rukom,dodavajuci brasna po potrebi,dok dobijete kompaknu masu.Gotovo testo,zavite u celofan,te stavite u hladnjak na 30 minuta.Nakon hladjenja,prebacite testo na nabrasnjeni radni sto.Sa valjkom istanite testo debelo jedan prst.Sa okruglom modlom vadite krugove od testa te redjajte u pleh oblozen pek papirom.Redjajte na rastojanje.Ostatak testa premesite,te vadite krugove dok potrosite svo testo.Stavite peci vanilice u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni 15 minuta.Pazite trebaju ostat bele na povrsini,tako da odredite sami kolko vremena cete hi peci.Mozda bude manje ili vise,zavisi od pecnice.Pecene vanilice,ostavite neka se blago prohlade,te hi lepite pekmezom,pa obilato uvaljati u secer u prah.

Vanilice cuvajte u posudu sa poklopcem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama