tamni biskvit
4 jaja
10 dag šećera u prahu
6 dag brašna
6 dag oraha
1 prašak za pecivo
svijetli biskvit
2 jaja
4 dag brašna
4 dag šećera
1 kasika ulja
nadjev
2 jaja
14 dag šećera u prahu
14 dag maslaca
2 kasike ruma
ukras
4 dl slatke pavlake
1 vanilin šećer
šećera po želji
učvrščivać za šlag
4 jaja
10 dag šećera u prahu
6 dag brašna
6 dag oraha
1 prašak za pecivo
svijetli biskvit
2 jaja
4 dag brašna
4 dag šećera
1 kasika ulja
nadjev
2 jaja
14 dag šećera u prahu
14 dag maslaca
2 kasike ruma
ukras
4 dl slatke pavlake
1 vanilin šećer
šećera po želji
učvrščivać za šlag
Za tamni biskvit istucite 4 bjelanjka dok ne dobijete čvrst snijeg.Miksajte i dodavajte kasiku po kasiku šećera u prahu i jedan po jedan žumanjak.Lagano miješajući varjacom dodavajte 6 dag mljevenih oraha i 6 dag brašna s praškom za pecivo.Stavite u namazani kalup za torte u obliku srca i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.Ohlađeni tamni biskvit vodoravno prerežite po sredini na dva dijela.Za svijetli biskvit postupak ponovite kao i za tamni ali ga ne režite.Poprskajte polovicu tamnog biskvita mlijekom i rumom i premažite polovicom nadjeva.Poklopite svijetlim biskvitom, poprskajte ga mlijekom i rumom, premažite preostalim nadjevom i poklopite drugom polovicom tamnog biskvita.Cijelu tortu premažite pripremljenom smjesom za ukrašavanje i ukrasite po želji.. NADJEV:Na pari miksajte 2 jaja i šećer u prahu dok se smjesa ne zgusne.U ohlađenu smjesu dodajte pjenasto izmješan maslac i 2 kasike ruma. UKRAS:Istucite 4 dl slatke pavlake i dodajte šećer po želji, 1 vanilin šećer i učvrščivać za šlag i sve dobro izmješajte.