POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medeno srce sa pekmezom-predivan sasvim obican kolac




DOMACE MEDENO SRCE 

Sastojci

  • jaja
  • 2 čaše (od jogurta) šećera
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše jogurta
  • 1/2 čaše kakaoa
  • 3 čaše brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica začina za medenjake
  • 1 kašičica cimeta
  • pekmez po zelji
  • 150 gr čokolade
  • 6 kašika ulja
















Umutiti 2 jaja sa šećerom dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjak, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
 Polovinu mase staviti u podmazan pleh veličine 25x35 cm. Peći dok se malo ne napravi korica pa premazati sa pekmezom, preko staviti drugu polovinu testa i sve skupa ispeči do kraja na 170 stepeni.
Topao kolač premazati sa pekmezom i staviti glazuru od 150 gr istopljene čokolade i 6 kašika ulja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept