2,5 kg crvene paprike, 300 gr sargarepe
, 1,5 korena rena,
veze persunovog lista, koren celera,
veze persunovog lista, koren celera,
50gr belog luka,
75ml ulja, 30gr secera, 30gr soli,
75ml ulja, 30gr secera, 30gr soli,
150ml sirceta i vinobran.
Papriku oprati, obrisati i ispeci.
Zatim je potpariti ocistiti od semenki i oguliti.
Posebno ocistiti sargarepu, celer i ren, pa izrendati na krupno rende.
Rendano povrce sjedinjiti sa seckanim belim lukom i persunom , dodati so , secer, ulje, sirce i vinobran ,izmesati .
Filete paprike uvaljati u povrce ,poklopiti i ostaviti u serpu da odstoji cetiri sata.-
Potom papriku zajedno sa povrcem posloziti u tegle pa prelijte sokom kojim je povrce pustilo. Zatvoriti i ostaviti u spajz.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE