POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Musaka sa tikvicama-socna i ukusna

Kilogram tikvica oguliti iseći na kolutove i posoliti. 

Ostaviti da odstoje.  Očistiti dve do tti glavice crnog luka, šargarepe, iseći i dinstati na masti ili ulju. Šargarepu možete izrendati lakše i brže se izdinsta.
 U to dodati oko 700gr mlevenog mesa, začina i jedan češanj belog luka. Beli luk možete i sitno iseći ili narendati, kako volite. 

Meso mešati da ne zagori i dinstati oko desetak minuta, dok voda nestane. Nasečene tikvice poredjati u nauljen pleh, prekriti mesom, pa ponovo tikvice. Staviti u rernu malo da se peku pa izvaditi i preliti smesom od umućenih 4 jaja, pola litre mleka i pavlake. Začinite i vratite u rernu da se zapeče.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept