POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najlepse starinske karamel oblatne -za domacice pocetnice


Sastojci
1 pakovanje oblatni
1l mlijeka 1kg šećera
 1 margarin 2-3 šake mljevenih oraha(200-300gr)
Mlijeko i šećer staviti u veći lonac(najmanje 4l).To je zbog toga što će mlijeko da se podigne kad zakipi.Ako prekipi ode šporet:)!A i brže će da isparava i da se zgusne. Dakle,mlijeko i šećer staviti da zakipi,pa smanjiti temp. na najmanju (to je na plinskom) i pustiti da se lagano krčka 2 sata odprilike.Za svo to vrijeme,ponekad promješajte kašikom i provjerite gustoću.Nemojte skidati pjenu,ništa ne smeta.Posle neka 2 sata(manje više-zavisi od šporeta i jačine zagrijavanja) mlijeko će da dobije finu karamel boju,a ako kapnete koju kap na tacnicu,ono će se zgusnuti. Tada dodajte margarin i pustite da se istopi.Potom dodajte 2-3 šake mljevenih oraha-po želji.Ako ne volite orahe,izostavite ih.Jela sam oblatne sa samo karamel filom i budu isto fine.Sačekati pola minute,pa kutlačom izlivati fil na oblatne(3-4 kutlače) ,jednu po jednu,dok se ne potroši fil i oblatne.Posljednja treba da bude oblatna. Oblatne pritisniti nečim teškim i ostaviti da se stegnu.Ja stavim veliku tacnu na njih,a po tacni poredam neke teške stvari(knjige,tetrapak sokove:)...)

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept