Mozda ce vam se ciniti neobican recept,bar se meni tako ucinilo,ali od tad ga pravim samo ovako
- 3 kg breskvi
- po 6 kasika secera za 1 teglu od 750 g
- voda
1. Breskve oprati, oljustiti i izvaditi kostice. Ako su krupne iseci ih na cetvrtine.
2. Sloziti u ciste tegle/staklenke i dodati secer, po 6 kasika za svaku teglu od 750 g.
3. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voce i zatvoriti.
4. Na dno veceg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poredjeti staklenke ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.
5. Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pazljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade. Secer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti.Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli/staklenki od 750 g. Posluživanje Na isti nacin se moze pripremiti kompot i od drugog voca ( tresnje, visnje, kajsije,.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaa.Recept za domaci sok od breskve imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE