Za koru:
300 g brašna
150 g margarina
20 g kakaoa
1 prašak za pecivo 2 žumanca po potrebi mleka
Fil od kokosa: 6 belanaca 150 g šećera u prahu 250 g kokosovog brašna
Žuti fil 4 žumanca 2 kesice vanilin pudinga 4 dl mleka 250 g margarina 200 g šećera u prahu
Od gore kokos ili cokoladna glazura
Zamesimo sastojke za testo sa toliko mleka da dobijemo glatko testo. Podelimo na 2 dela i oklagijom razvučemo na veličinu otprilike 25x35 cm, ili već ko kakvu tepsiju ima.
1 prašak za pecivo 2 žumanca po potrebi mleka
Fil od kokosa: 6 belanaca 150 g šećera u prahu 250 g kokosovog brašna
Žuti fil 4 žumanca 2 kesice vanilin pudinga 4 dl mleka 250 g margarina 200 g šećera u prahu
Zamesimo sastojke za testo sa toliko mleka da dobijemo glatko testo. Podelimo na 2 dela i oklagijom razvučemo na veličinu otprilike 25x35 cm, ili već ko kakvu tepsiju ima.
2 U međuvremenu pripremimo fil sa kokosom. Umutimo sneg od belanaca, postepeno dodavajuči šećer u prahu. I na kraju dodamo kokos. Prethodno rastanjeno testo smestimo u tepsiju, namažemo filom od kokosa i preklopimo ostatkom testa, koje smo takođe rastanjili.
3 Stavimo da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadimo iz rerne i ostavimo da se potpuno ohladi. Ne vadimo iz tepsije. Žumanca pomešamo sa praškom za puding i malo mleka, mešajući da ne budu grudvice, dodamo ostatak mleka i skuvamo gustu kremu. Ostavimo da se ohladi. Margarin izmiksamo sa šećerom u prahu i dodamo pudingu.
4 Namažemo žuti fil na ohlađen kolač i premažemo čokoladnom glazurom. a i ne mora moze samo od gore obilno kokosa.Ovo je neki novi recept koji sam probala imace stari recept za baunti imate OVDE.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDERecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE