Potreban materijal:
5 belanaca
250g šećera
250ml slatke pavlake (ili više, ovo je stvarno proizvoljno)
1 kašika šećera
oko 250g jagoda
250g šećera
250ml slatke pavlake (ili više, ovo je stvarno proizvoljno)
1 kašika šećera
oko 250g jagoda
Mikserom mutiti belanca dok ne postanu penasta, dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šne. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 20cm. Okrenuti papir da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporediti šne. Staviti šne u pleh za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 150C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina jeste krckava, i krta. Po završetku pečenja otvoriti širom rernu i ostaviti koru još 15 minuta unutra. Izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi.