- 1 dl mlake vode
- 1 dl ulja
- 300 gr brasna
- 1/2 svezeg kvasca
- 1 kasicica soli
- malo secera za kvasac
- po potrebi posni krem margarin
U mlaku vodu dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje. Zatim dodati ostale sastojke i brasno postepeno dodavati i umesiti srednje tvrdo testo da se ne lepi za ruke.Ostaviti 10 minuta pa razviti oklagijom krug koji premazemo margarinom i preklopimo kao lisnato testo.To isto ponoviti joj jednom, a zatim staviti pogacu u podmascen pleh i dok se rerna zagreje na 250 stepeni neka kisne.Pre stavljanja u rernu premazem je hladnom vodom i pecem u rerni dok ne porumeni.Toplu pogacu izvadim iz pleha malo premazem vodom i uvijem u cistu krpu i ostavim desetak minuta da odstoji pre sluzenja.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta .Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.