POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posno bavarsko pecivo



BAVARSKO PECIVO :Izmrvite pola kockice kvasca u 500ml mlake vode,dodate p.za pecivo i kašike secera i ostavite da naraste. zatim dodate ,2kašičice soli,šoljicu ulja i brasna da zamesite meko testo. Ostavite na toplom da naraste,zatim izvadite na radnu povrsinu,premesite i podelite na male loptice oko 24kom. i ostavite malo da narstu pa svaku zasečete nožem.U šerpu stvavite oko 1l vode,40gr sode bikarbone i malo soli da proključa.Polako spustate pecivo i oko minut prokuvate sa obe strane.



Vadite u pleh obložen pek-papirom. i postepete sa malo krupne soli,susama,kima ili maka po želji..... pečete na 200 stepeni dok ne porumene.Vreme je posta podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Ovaj recept nam je poslala Zorica Djordjevic iz Beograda i hvala joj na tome.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept