POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Krtica torta recept i postupak


Biskvit
100g margarina 
120g šećera
dva jaja
150gbrašna
pola vrećice praška za pecivo
dve kašike kakao
jedan prstohvat soli
75mlmlijeka
Krem
600ml slatke pavlake
tri vrećice kremfixa
120gpuder šećera
jedna vrećica vanilla šećera
70gčokoladnih mrvica
osam manjih banana
malo arome ukusa banane
Margarin i šećer ujediniti i izmiksati.

Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.

Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko.

Miksati da se dobije glatka masa  (paziti da ne ostanu grudvice).

Masu uliti u kalup ili okruglu tepsiju pa lopaticom površinu mase ujednačiti.

Biskvit peći na 160°C.

Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice.

Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.
Krem: Slatku pavlaku  sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.

Na banane sav krem kupolasto nanijeti.


Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.

Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept