Za biskvit
3 jaja
15 zlica secera
15 zlica ulja
15 zlica mlijeka
15 zlica brasna
Za izradu
100 g cokolade za kuhanje
2-3 dcl mlijeka (zavisi, dodavati po malo mlijeko)
oko 150 g kokosa
1 puding, vanila ili neki drugi (skuhan na 4 dcl mlijeka, ostalo po uputstvu)1.
Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke po datom redosljedu.
2.
Peci na 190 C dok cackalica zabodena u sredinu ne izadje cista.
3.
4.
Puding skuhati po uputstvu, samo na manje mlijeka, dakle 4 dcl, i ohladiti.
5.
Peceni, ohladjeni biskvit sjeci na kocke, te ih sjeci na pola po sredini, i puniti sa 1 velikom zlicom pudinga, svaki. Sa svih strana umakati u ohladjenu cokoladu (moze biti i malcice mlaka), te uvaljati u kokos.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.