1kg brasna
2 kom jaja
250ml mleka
kasicica secera
1 kvasac
250ml vode
150ml ulja
kasicica soli zumance za premazivanje i susam
250gr putera
U toplo mleko staviti kasicicu secera i kvasac. Ostaviti da nadodje. U ciniju za mesenje staviti brasno, jaja, so, ulje, toplu vodu i dodati mleko sa kvascem. Umesiti glatko testo i ostaviti pola sata da se odmori i udvostruci. Podeliti testo na osam jufkica i njih ostaviti 15 minuta da malo narastu. Svaku jufkicu rastanjiti u krug i podeliti nozem na 16 trouglova. Ako zelite da kiflice budu malo vece, moze i na 8. Omeksali puter utapkati na dno pleha u koji cete redjati kiflice. Trouglove zavijati u kiflice od sire strane ka uzoj, slagati u pleh, premazati zumancem i posuti susamom. Peci oko pola sata na 200C. Ove kiflice mozete zamrznuti i dovoljno je da ih iznesete na toplo pola sata pre sluzenja.
2 kom jaja
250ml mleka
kasicica secera
1 kvasac
250ml vode
150ml ulja
kasicica soli zumance za premazivanje i susam
250gr putera
U toplo mleko staviti kasicicu secera i kvasac. Ostaviti da nadodje. U ciniju za mesenje staviti brasno, jaja, so, ulje, toplu vodu i dodati mleko sa kvascem. Umesiti glatko testo i ostaviti pola sata da se odmori i udvostruci. Podeliti testo na osam jufkica i njih ostaviti 15 minuta da malo narastu. Svaku jufkicu rastanjiti u krug i podeliti nozem na 16 trouglova. Ako zelite da kiflice budu malo vece, moze i na 8. Omeksali puter utapkati na dno pleha u koji cete redjati kiflice. Trouglove zavijati u kiflice od sire strane ka uzoj, slagati u pleh, premazati zumancem i posuti susamom. Peci oko pola sata na 200C. Ove kiflice mozete zamrznuti i dovoljno je da ih iznesete na toplo pola sata pre sluzenja.