Ovo je samo jedan predlog od mnogih kojih imam na blogu za praznike.Na slici su breskvice,subarice i rafaelo sa kremom.imate jos tu i par video recepata mozda vam zatrebaju za praznike
Recepti za njih su sledeci
Rafaelo sa kremom
U šerpi na šporetu stavimo casu vode 250g šećera i margarin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo250g mleka u prahu, vanilin šećer i 200gr kokosa.
Sve sastojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi.
Kad se steglo pravimo kuglice i valjamo ih u kokos u sredinu udubimo palcem i kasikicom stavljamo malo omeksalog krema ili nutele.
Ako se kuglice malo razidju od pritiska prstom lepo ih oblikujemo ponovo,kad se stegnu dobice pravi oblik.
8 jaja
2 čaše ulja 2 čaše šećera 2 praška za pecivo
korica limuna vanili šećer
fil
mrvice od ispečenih breskvica
500 g marmelade tj pekmeza po zelji
300 g oraha korica limuna
3 vanili šećera
rum-
Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom, dalje miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo. Miješati dok se tijesto ne sjedini, ostaviti sat, dva da odstojii tek onda peći male okruglice veličine oraha na temperaturi od 160°C.
Kad su breskvice pečene pustite ih da se ohlade i svaku malom kasikom izdubiti
. Kad to napravite, smjesu koju ste izbušili izmrvite sitno rukama, dodajte joj orahe, marmeladu, vanili šećer, koricu limuna , malo ruma
Sve dobro izmješajte i tom smjesom punite breskve koje poslije spojite.Svaku breskvu uronite u boju po zelji za kolače i uvaljate u šećer.
SUBARICE
7 kašika vode 1 prašak za pecivo
Fil: 0,5 l mlijeka 6 kašika gustina 6 kašika šećera 1 margarin
Preliv: čokolada za kuvanje, malo ulja kokos
Fil: 0,5 l mlijeka 6 kašika gustina 6 kašika šećera 1 margarin
Preliv: čokolada za kuvanje, malo ulja kokos
Priprema: Kora: Mikserom umutiti jaja i šećer,zatim dodati vodu. Potom prosijati brašno,prašak za pecivo i kakao i dodati masi.
Peći na oko 200 stepeni.kad je kora pecena vaditi sa malom casicom krugove i seci ih na pola,sastavljati polutke sa filom i okolo ih uvaljati sa kokosom.
Od gore na gotovu subaricu izliti glazuru polako.
Fil:se pravi tako sto se skuva mlijeko i gustin,a zatim ostaviti da se dobro ohladi.Mikserom umutiti margarin i šećer i umesati u fil.Reecept za najlepsu kremastu salatu sa pecenim paprikama za slave imate OVDE.