POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Recepti za 3 praznicna kolaca+da ulepsaju tanjir sa kolacima

Ovo je samo jedan predlog od mnogih kojih imam na blogu za praznike.Na slici su breskvice,subarice i rafaelo sa kremom.imate jos tu i par video recepata mozda vam zatrebaju za praznike 
Recepti za njih su sledeci



Rafaelo sa kremom

 






U šerpi na šporetu stavimo casu  vode 250g šećera i margarin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo250g mleka u prahu, vanilin šećer i 200gr kokosa.
 Sve sastojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi. 

Kad se steglo pravimo kuglice i valjamo ih u kokos u sredinu udubimo palcem i kasikicom stavljamo malo omeksalog krema ili nutele.
Ako se kuglice malo razidju od pritiska prstom lepo ih oblikujemo ponovo,kad se stegnu dobice pravi oblik.



BRESKVICE
1 kg brašna
8 jaja
2 čaše ulja 2 čaše šećera 2 praška za pecivo
korica limuna vanili šećer
fil
mrvice od ispečenih breskvica
500 g marmelade tj pekmeza po zelji
300 g oraha korica limuna
3 vanili šećera
rum-


Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom, dalje miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo. Miješati dok se tijesto ne sjedini, ostaviti sat, dva da odstojii tek onda peći male okruglice veličine oraha na temperaturi od 160°C. 
Kad su breskvice pečene pustite ih da se ohlade i svaku malom kasikom izdubiti
. Kad to napravite, smjesu koju ste izbušili izmrvite sitno rukama, dodajte joj orahe, marmeladu, vanili šećer, koricu limuna , malo ruma 
Sve dobro izmješajte i tom smjesom punite breskve koje poslije spojite.Svaku breskvu uronite u boju po zelji za kolače i uvaljate u šećer.


SUBARICE
Recept: Kora: 7 jaja 14 kašika šećera 10 kašika brašna 2 kašike kakao praha 
7 kašika vode 1 prašak za pecivo
Fil: 0,5 l mlijeka 6 kašika gustina 6 kašika šećera 1 margarin
Preliv: čokolada za kuvanje, malo ulja kokos

Priprema: Kora: Mikserom umutiti jaja i šećer,zatim dodati vodu. Potom prosijati brašno,prašak za pecivo i kakao i dodati masi.
Peći na oko 200 stepeni.kad je kora pecena vaditi sa malom casicom krugove i seci ih na pola,sastavljati polutke sa filom i okolo ih uvaljati sa kokosom.
Od gore na gotovu subaricu izliti glazuru polako. 

Fil:se pravi tako sto se skuva mlijeko i gustin,a zatim ostaviti da se dobro ohladi.Mikserom umutiti margarin i šećer i umesati u fil.Reecept za najlepsu kremastu salatu sa pecenim paprikama  za slave imate OVDE.


Recept za najlepsa predjela za slavu 4 vrste imate OVDERecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE


Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept