500gr fasiranog mesa
1 cijelo jaje 2 kriske hljeba natopljenog u mlijeko
po ukusu vegete po ukusu bibera po ukusu persuna,origana malo ulja
1 glavica crvenog luka par cehna bijelog luka
nadjev 4-5 tvrdo kuhanih jaja
ulje za tepsiju prozirna folija
Prije svega jaja skuhati tvrdo i oguliti.
U zdjelu staviti fasirano,,luk,persun.hljeb,.Sve zaciniti.
Sve sastojke dobro izmjesati i napraviti smjesu koju cemo razvaljati.
Na prozirnoj foliji razvaljati meso na jedan kraj staviti jaja jedno do drugog.
Uvaljati kao rolat..
Fino oblikovati i sastaviti krajeve..
Pouljiti tepsiju i staviti peci oko 45mina na 200C.
Pred kraj pecenja dodajte ako zellite krompirice izrezane na kriske...Vratite u pec..
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
1 cijelo jaje 2 kriske hljeba natopljenog u mlijeko
po ukusu vegete po ukusu bibera po ukusu persuna,origana malo ulja
1 glavica crvenog luka par cehna bijelog luka
nadjev 4-5 tvrdo kuhanih jaja
ulje za tepsiju prozirna folija
Na prozirnoj foliji razvaljati meso na jedan kraj staviti jaja jedno do drugog.