POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sah rolat -odlican izbor za slave-ima ga dosta

1 solja = 1.5 dcl
5 jaja
3 solje secera
1 vrecica vanili secera
1 solja ulja
1 solja mleka
5 solja brasna
1 vrecica praska za pecivo
potreban je jos jedan isti ovakav biskvit uz dodatak 2 kasike kakaa
FIL
1/2 kg secera
10 kasika brasna
1 l mleka
2 vrecice vanili secera
250 g margarina
Jos potrebno
5 listova oblatni
Dobro umutiti jaja i secer, dodati vanili secer. Kad je smesa cvrsta lagano uliti ulje i mleko. Mutiti mikserom nekoliko sekundi toliko da se sve izjednaci. Postepeno dodavati brasno sa praskom za pecivo i sjediniti sa zicom.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C, 25-30 minuta u najvecem plehu (koji smo oblozili papirom za pecenje) od rerne.
Potreban je jos jedan ovakav biskvit uz dodatak kakaa.
Kad su peceni i ohladjeni iseci ih po duzini na 10 jednakih traka.uzmite dve ciste kuhinjske krpe namocite ih vodom i ocedite. Na radnu povrsinu rasirite jednu na nju stavite list oblatne pa prekrijte drugom mokrom krpom.
U vecu serpu staviti secer da se topi na laganoj vatri. Od potrebne litre mleka odvojiti 4dcl i razmutiti brasno. Kad se secer istopi i dobije svetlo-zutu boju "OPREZNO" uliti preostalo mleko(6dcl). Kuvati na laganoj vatri da se sav karamel istopi. A kada se to dogodi ukuvati brasno uz stalno, energicno mesanje na lagano-laganoj vatri...nakon samo nekoliko minuta fil pocinje da se zgusnjava. Dodati vanili secer. E sad mu je potreban margarin, samo ga ugacite u vruc fil i mesajte, brzo ce da nestane da se sjedini sa filom.Oblatna treba da je omeksala,Staviti list oblatne na radnu povrsinu, premazati ga vrucim filom, na jedan kraj (po duzini) staviti 

jednu tamnu i do nje jednu svetlu biskvitnu traku, premazati filom, sada na tamnu staviti svetlu traku i tako redom da se dobija sah, opet premazati filom, umotati u rolat. Ponoviti postupak sa preostale 4 oblatne (koje su takodjer bile u mokrim krpama). Rolati kad se ohlade i oblatna ce da omeksa,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept