Dal zbog ukusa ili zbog boja, deca su luda za ovim kolacem,uvek ga pravim za decije rodjendane da malo zasareni tanjire
Potrebno nam je : za kore: 250gr margarina, 250gr secera u prahu,
6 jaja, 270gr brasna ;
za fil : 300gr secera,1dl vode, 125gr margarina,
250gr mlevenih oraha, 50gr cokolade, ekstrat jagode
; za glazuru : 200 gr secera u prahu , crvena kolacarska boja i 5 kasika vode
Umutiti jaja sa secerom u prahu . Posebno umutiti margarin pa ga sastaviti s jajima . Umesati brasno te smesu podeliti na cetiri dela. Sipati jedan deo u podmazam i brasnom posut pravougaoni pleh i peci 7-8 minuta na 180 stepeni. Na isti nacin ispeci jos 3 kore.
U serpu sipati secer i vodu , kratko spinovati pa umesati margarin da se otopi i dodati mlevene orahe.
Pripremljenu smesu podeliti na 3 dela . U jedan dodati cokoladu u drugi ekstrat jagode i malo crvene kolacarske boje.
Na prvu koru naneti cokoladni fil, prekriti drugom korom , te nju preliti crvenim filom. Staviti trecu koru i preostali neobojani fil, Pa slaganje zavrsiti cetvrtom korom.
Varjacom pomesati secer u prahu , vodu i crvenu kolacarsku boju pa dobijenu smesu preliti preko kolaca.